Сравни цени и спести! Насоки за търсене, Страници

  • Преди да пазарувате:
  • Гаранции
  • Срокове за доставка
  • Плащане
  • Връщане
S
S

Насоки за търсене

Предлагаме ви някои основни насоки за оптимално търсене.

1. Формулирайте по-общо търсенето си

Пример:

Недобро търсене – LCD телевизор с цифров тунер и картина в картината
Добро търсене – LCD телевизор, MP3 плеър, Хладилник
След като натиснете бутона „търси“, kolko.bg ще ви заведе на продуктовата страница, където с помоща на филтри ще може да зададете качествата, които продукта желаете да притежава.

2. Проверете правописа на думите, които изписвате при търсене

Правописните грешки са най-честата причина за лоши резултати при търсене. В случай, че не сте сигурни как се пише продукт или производител, търсете с част от името за което сте сигурни че е вярно, измислете синоним или напишете общ термин.

Пример:

Ако търсите цифрови фотоапарати или дигитални фотоапарати, използвайте по-общото понятие фотоапарати и изберете от предложените ви отдели (лентови фотоапарати и цифрови фотоапарати).

3. Не използвайте в думите за търсене „и“ или „или“

Търсачката на kolko.bg е настроена да ви показва продукти в описанието на които присъства всяка една от думите които търсите. Просто няма нужда да пишете „и“ или „или“.

Пример:

За да намерите телевизор с вграден dvd плеър изпишете: LCD телевизор DVD плеър, а не LCD телевизор и DVD плеър

4. Не използвайте символи

Избягвайте да използвате пунктуационни и други символи в ключовите думи. Най-добри резултати се получават като в полето за търсене се записват само думи. Употребата на препинателни знаци и символи като (!, ?, @ ,&…) ще доведе до ограничени и неправилни резултати.

Пример:

Грешно – Dolce & Gabbana
Правилно – Dolce Gabbana

5. Не сливайте думите

В случай, че търсите продукт от две или повече думи (например цифров фотоапарат) не сливайте думите, а оставяйте интервал между думите.

Пример:

Грешно – цифровфотоапарат
Правилно – цифров фотоапарат

6. Не търсете URL или web адреси

Търсенето на web адреси то типа www.sony.bg няма да доведе до никакви резултати. Добри попадения ще се получат ако изпишете име на производител и продукт (например Sony цифрови фотоапрати)

7. Главни букви

Търсачката не обръща внимание на това с какви букви е изписана думата за търсене. Тя приема всички букви за малки. Така LCD телевизори, lcd Телевизори и lcd телевизори ще дадат едни и същи резултати.

8. Търсене на фраза

Ако търсите конкретна фраза (т.е. искате думите за търсене да са подредени по точно определен начин) поставете кавички в началото и в края.

Пример:

„Sony Bravia“

9. Възползвайте се от възможността да филтрирате получените резултати, за да останат само тези, които притежават търсените от вас характеристики.

   © 2017 Kolko.bg. Всички права запазени. Всички други търговски марки са собственост на техните законни притежатели.